När Umeåföretaget Placerum Kapitalförvaltning anordnade föreläsningar för sina kunder för 12:e året i rad var framtiden i fokus. Förra årets tema ’hållbara investeringar’ vidareutvecklades i år till att handla om finansiella framtiden i vid bemärkelse. Föreläsningarna hölls på P5 med närmare 400 deltagare. Med som föreläsare var bland annat Thomas Brodin, förvaltare på Cliens, som har utsetts till Europas bästa analytiker alla kategorier vid inte mindre än två tillfällen.

– Umeå är en kul stad att föreläsa i, jag är själv född i Umeå, och Placerum är en väldigt uppskattad samarbetspartner till oss, säger Thomas Brodin, Ansvarig Förvaltare Cliens Sverige Fokus.
– Thomas och de andra föreläsarna hjälper oss att lyfta blicken mot framtiden i en nyanserad diskussion, jättekul att de alla vill vara med och bidra med sina expertkunskaper och erfarenheter, kommenterar Anders Ledin, VD Placerum.

Förutom Thomas Bodin var även Tomas Henriks, Marknadschef Cliens, Anders Jonsson och Helena Eliasson Järnö, Ahlgrens Advokatbyrå, Torbjörn Nilsson, Marknadschef Placerum och Jens Forsberg, Ansvarig förvaltare Placerum med på talarlistan då olika ämnen inom finansiell framtid berördes.

Familjens ekonomi och framtid

Helena Eliasson Järnö berättade om vikten av att ha rätt juridiska dokument som reglerar utfallet vid olika händelseförlopp. Med gåvor kan föräldrar eller mor-och farföräldrar hjälpa sina barn och barnbarn, men detta är inte helt okomplicerat. Skall gåvan ses som förskott på arv och hur ska värdet beräknas?

– Vid planering av familjens ekonomiska framtid är det viktigt att vara tydlig så att det inte lämnas utrymme för fri tolkning, kommenterar Helena Eliasson Järnö.
– Vi har haft en riktigt inspirerande och härlig dag tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Intresset för oss som ett lokalt kapitalförvaltningsbolag är stort. Förra lördagen, 11/5-19, uppmärksammade Dagens Industri vår femstjärniga fond (Morningstar) Placerum Dynamisk som slog sig in på topp-tre i sin kategori. Det är mycket som händer runt om i världen och då tycker kunderna det känns tryggt att vi bevakar och förvaltar deras kapital aktivt varje dag, avslutar Torbjörn Nilsson.