Om Placerum

När vi startade Placerum ville vi skapa ett personligare bolag som tog ett stort ansvar för sina kunders pengar. Ett bolag som satte kundernas långsiktiga avkastning före sina egna kortsiktiga vinster. Av det skälet har våra rådgivare inga personliga bonusar att jaga efter utan en fast lön. Det är viktigt för oss att de har ert bästa för ögonen. Alltid.

Vår affärsidé

Placerum Kapitalförvaltning ska med en aktiv förvaltning, kvalificerad rådgivning och hög servicenivå erbjuda förstklassiga placerings- och livförsäkringslösningar.

Luta er lugnt tillbaka, vi förvaltar aktivt med Norrländsk trygghet

Hos oss ska alla kunder få samma goda service, alla är lika viktiga. Oavsett om du är privatperson som vill säkra din framtid eller ett företag som vill göra bra placeringar, kan du tryggt lämna över till oss.

Som aktiv förvaltare och kvalificerad rådgivare reagerar vi snabbt när något händer på marknaden och vi gör vårt yttersta för att minimera alla risker. För oss är – som sagt – inte det viktiga att göra ”snabba klipp”, det vi vill satsa på är en relation på längre sikt. Vi är övertygade om att det gynnar både kunderna och oss över tid.

Sedan starten har vi jobbat hårt och vi växer fortfarande med både medarbetare och nya kunder, men fortfarande är det den personliga kontakten och den höga servicegraden som vi sätter främst.

Vår historia

Placerum grundades 2002 i Umeå av Erik Andersson och Anders Ledin. Fram till 2005 bedrevs verksamheten som franchisetagare för Länsförsäkringar. Vi kände, där och då, att vi ville skapa ett personligare bolag där målsättningen var att ta ett stort ansvar för kundernas pengar.

Vi valde att bli försäkringsförmedlare för att kunna representera alla försäkringsbolag och samtidigt utöka vår rådgivning mot direktsparande i fonder. Vi anställde i samband med detta Linda Högbom. Linda vände hemåt från Stockholm där hon varit med att bygga upp Avanzas fondstruktur.
Våren 2007 var en mycket expansiv fas, Placerum växte från fyra till tio anställda. Bland annat valde Per Söderlund, Mats Jonsson och Jennie Josefsson från Faval att ansluta sig till Placerum. Målet var att tillsammans starta ett värdepappersbolag. I augusti 2007 erhöll vi vårt värdepapperstillstånd från Finansinspektionen.

Idag är vi ett trettiotal anställda och förvaltar ca 5 miljarder kronor. Ett stort förtroende som vi fått av våra kunder och som vi förvaltar väl med vårt Norrländska ursprung.

Vi delägare och anställda är mycket stolta över Placerum. Vi vill att du som kund ska få det bästa och vår målsättning är att det alltid ska vara så.